Υπέρ της «ευρωδραχμής», δηλαδή ενός παράλληλου νομίσματος, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, χαρακτηρίζοντας «ψεύτικο» το δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ωστόσο ότι η λύση αυτή θα καλύπτει μόνο τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, περίπου δύο χρόνια, μέχρι να δοθεί ώθηση στην αγορά.

Όσον αφορά στο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι δείχνει «έλλειψη σοβαρότητας» σχολιάζοντας ότι «αισθάνεται απέχθεια».

«Θέλω να διατυπώσω την απέχθεια μου στο διαφημιστικό σποτ της ΝΔ, ως δημοσιογράφος, ως διαφημιστής, ως άνθρωπος και ως παππούς. Εξαγριώνομαι. Είναι απαράδεκτο! Είναι έγκλημα όχι μόνο η χρησιμοποίηση των παιδιών, αλλά και ο φόβος στα πρόσωπά τους. Η χώρα είναι ξεκάθαρα στο ευρώ. Κάνανε το ίδιο λάθος το 2002 όταν βάλανε την κα. Φ. Γεννηματά σε ένα φιατάκι και τον Τζανετάκο σε ένα τεράστιο τζιπ και χάσανε κατά κράτος. Το σποτ είναι ατυχέστατο. Θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει η προβολή του» είπε χαρακτηριστικά.